In 2015 heb ik samen met mijn clownsmaatje, Clown Som, een bezoek gebracht aan kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Zij vertelde daarover: 

‘Op woensdag 6 mei 2015 zouden de De Bijdehandjes in Oss hun 10 jarig jubileum gaan vieren. 
De voorzitster  belde me en gaf aan dat ze een ballonclown zochten voor deze gelegenheid. Dit omdat ze graag een cadeautje wilde meegeven. Ze kende mij en wist dat ik clown was, maar ik  gaf aan dat ik contactclown was en dus hele andere dingen geef.

Uitleggen wat een contactclown “geeft” is natuurlijk lastig en niet tastbaar. Zeker omdat je niet weet wat er bij een bezoek ontstaat.  Ze hadden dit als bestuur al zo besloten dus ging ze op zoek naar een ballonclown.
Maar wat een geluk bij een ongeluk. Een dag voor het evenement werd ik gebeld “of ik toch morgen niet kon komen want de ballonclown had zich net ziek gemeld.”

Er zouden die dag naast de vaste bezoekers van De Bijdehandjes ongeveer 70 kinderen in totaal zijn. Als contactclown alleen vond ik dat teveel en heb in overleg mijn clownsmaatje Mau meegevraagd.
En wat was het tof om te doen. We hebben samen slingers op gehangen. Hele gesprekken gevoerd alleen met klanken. Onze cadeautjes waren heel  anders, maar zoveel mooier en blijvend. Dit werd er aan het eind door diverse begeleiders en ouders gezegd.

Ze waren blij dat de ballonclown ziek was geworden en mede dankzij ons was het een zeer geslaagd feest geworden waarin kinderen die elkaar niet kenden mooi in contact werden gebracht.
We hebben de kinderen met ons contact of laten groeien, lachen ,zich open weten te stellen of op hun gemak gebracht.

Het jaar daarop zijn we als duo weer een middag op hun vakantiestek langs geweest. 
We hadden zelf en speelgoed tent mee genomen voor de overnachting. Het opzetten op clowneske wijzen gaf al heel veel bijval.Maar ook de waslijn met vaat werd een grote hit.’