Wat kan ik betekenen als contactclown

 

Contactclown Mau komt graag ‘op visite’ bij uw zorginstelling. Vanuit mijn hart maak ik contact met mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Ik verplaats me daarbij helemaal in hun belevingswereld.

Ik kom niet om een showtje te geven. Ik kom voor echt contact! Groots contact door een liefdevol moment, een lach, een dansje samen. Intiem contact door een glimlach, samen neuriën, samen zuchten, een vinger die ineens beweegt…

Een bezoek van Contactclown Mau is een feest van improvisatie. Iedereen en alles speelt een rol in mijn spel. Er is ruimte voor alle emoties: blij, boos, bang, verdrietig en verbaasd. Uw bewoners en Mau delen samen een beleving!

 

Tarieven Contactclown Mau

Uit ervaring weet ik dat het werken met een abonnement/strippenkaart het beste ‘werkt’. Ik leg u graag in een gesprek uit waarom. Inhuren per uur/dagdeel is eventueel ook mogelijk.

Vaak word ik betaald uit een subsidiepotje; bijvoorbeeld ‘waardigheid & trots’ of ‘vrienden van…’

Neem contact met me op om te bespreken wat het best bij uw organisatie en mensen past.

contact clown voor mensen met dementie en verstandelijke beperking

‘DE CONTACTCLOWN

De grootste kracht van de clown zijn zijn ZIJNS-kwaliteiten.

Hij is helemaal aanwezig in het moment, open en vol overgave, speels, puur, kwetsbaar en daardoor uitermate contactvol.
Daarmee is hij in staat is om mensen uit hun hoofd en uit hun alledaagse sleur te trekken naar het enige dat reël is, het NU. En in dat NU kunnen mensen hun eigen essentie weer voelen en ook de essentieële verbondenheid met elkaar en met het leven zelf.
En omdat de clown zich steeds weer opnieuw verwondert over alle aspecten van het leven, is het NU voor de clown altijd een feest, vol avonturen en plezier.
De clown is daarmee per definitie een levenskunstenaar en healer.

De clown in deze tijd

Het clownsvak heeft in het laatste decennia een grote vlucht genomen.
Terwijl clowns vroeger vooral in het circus, op kinderfeestjes en braderieën te vinden waren, worden zij nu steeds meer ingezet bij doelgroepen, die extra kwetsbaar zijn en die om veel inlevingsvermogen vragen: zieke kinderen, dementerenden, geestelijk gehandicapten, stervenden, getraumatiseerde mensen in oorlogsgebieden…
Deze tijd vraagt om clowns die niet alleen grappig zijn, maar die vooral een grote menselijke rijpheid hebben, die op een diepe laag contact kunnen maken, die innerlijk ‘beschikbaar’ zijn.’

(de tekst is van: Clownspirit).

(Foto’s met toestemming van betrokkenen)