Workshops en trainingen

Tijdens een ochtend contactclownen sprak een observerende zorgmedewerker mij erop aan dat ze zo genoot van mijn manier van contact maken. ‘Je praat zo weinig en je gaat ook mee in een andere emotie zoals boos zijn. Hoe doe je dat?’

Dit is wat ik je kan leren in een workshop!

 

Waarom een workshop contactclownerie?

Echt contact maken in deze drukke maatschappij vol met ‘ik moet ’dingen en in een hoog tempo is een grote uitdaging!

Social media neemt de overhand en al bellend en whatsappend lopen we van vergadering naar overleg. Zelfs in de pauzes beantwoorden we nog even snel onze berichten op Facebook enzovoorts.

Allemaal aandacht die ook besteed kan worden aan ECHT contact maken.

Meer contact met jezelf, met je leerlingen, met je cliënten, met je bewoners en met je klanten en je omgeving.

Een workshop contactclownerie leert je om bij jezelf te blijven, op een andere manier tegen dingen/obstakels aan te kijken en vooral je eigen creatieve IK, weer te durven vinden.

Hoe fijn zou dat zijn?

Maureen is veelzijdig in haar talenten van theaterwerk tot clownerie maar ook als leerkracht/pedagogisch medewerker. Maureen heeft diverse theaterstukken geschreven met thema’s die op basisscholen aan de orde zijn en hier oog voor bij het werken met kinderen.

Kiest hierbij hele mooie insteken die prikkelen en verrassen waardoor de aandacht van kinderen echt daar is. Maureen is als contact clown heerlijk creatief en meesterlijk in een act creëren waarbij er op een mooie manier meerdere bewoners betrokken worden. Er mooie interacties ontstaan en elkaar ook echt ontmoeten en (weer) hun talent zien. Werkt net zo makkelijk met mensen met dementie als met mensen met een verstandelijke beperking of kinderen met een rugzakje!

Als leraar is Maureen creatief en enthousiast en voelt goed aan waar er (clowns) behoefte aan is en kan daarop afstemmen als de beste… Geeft ook workshops, o.a. bij beroeps opleidingen, waarbij contact maken op de werkvloer centraal staat.

Kortom Maureen is meer dan een goede leerkracht/ pedagogisch medewerker of clown of theatermaker. Zij is alles in een!

Paula

Dit leer je in de workshop ‘Op een andere manier contact maken op de werkvloer’

In deze workshop gaan we voelen en beleven op welke manier we contact kunnen leggen met de bewoners/cliënten/kinderen: want ieder mens is het waard om contact te hebben.

Als medewerkers weten wat een contactclown “meeneemt” in zijn spel, zullen ze dit ook beter begrijpen en kunnen inzetten op de werkvloer en vanuit contact ontstaat BEWEGING,  ook zonder rode neus!

Je leert, hoe je met kleine dingen iets groots teweeg kan brengen, namelijk: VERBINDING EN CONTACT

 

 

Wat ga je leren:                                                                                                             

De basis-aspecten van clownerie

Zelf ervaren en voelen hoe het is om op deze manier contact te maken

Je wordt je bewust van je houding en signalen en ziet die van de ander eerder en beter

 

Je leert dus waarnemen, observeren, interpreteren en verwachtingsloos zonder oordeel te kijken.

 

Voor wie is de workshop?

De workshop is erg geschikt voor mensen die werken met mensen; in de zorg, welzijn, onderwijs , kinderdagverblijf of BSO en voor leerlingen van opleidingen in de hierboven genoemde sectoren.

Ben je mantelzorger en wil je handvaten om op een andere manier contact te maken, vraag dan naar de mogelijkheden.

Bovendien is de workshop bijzonder geschikt als teambuildingsdag, om elkaar op een andere manier te ontmoeten.

Meer info over workshops en trainingen clownerie

Voor al mijn workshops geldt: minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Ik kan ook een training of workshop op maat verzorgen voor uw instelling of bedrijf (in overleg ook voor meer dan 12 personen).

Een training is een uitbreiding van de workshop waarin ook casussen besproken kunnen worden en meer verdieping gegeven kan worden, eventueel in samenwerking met anderen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer weten over de workshop, of een groep aanmelden? Neem dan contact met me op

Lezingen met een glimlach

U kunt mij boeken als gastspreker over mijn werk als contactclown op uw evenement of bijeenkomst. Geschikt voor bijvoorbeeld congressen, business clubs, mantelzorgbijeenkomsten.

Natuurlijk zijn mijn lezingen interactief, ik maak graag contact met het publiek door middel van leuke kleine oefeningen, gecombineerd met het verhaal over mijn werk en mooi foto- en beeldmateriaal.

Foto: Sven Scholten